Menu

Gisteren, 20 april 2018, is top DJ Avicci, de artiestennaam van Tim Bergling, overleden. Hij is 28 jaar geworden. De twintiger kampte al jaren met gezondheidsproblemen maar de exacte omstandigheden van z’n dood zijn nog onduidelijk. Wel is geweten dat hij kampte met een alcoholprobleem.

In 2012 belandde Bergling in een New Yorks ziekenhuis door acute pancreatitis, een ontsteking van de alvleesklier. Toen krijg hij het advies om te stoppen met drinken. Een klein jaar later deed opnieuw pancreatitis hem in het ziekenhuis belanden. In 2014 lag Bergling in een ziekenhuis in Miami, wegens geblokkeerde galblaas, hevige maagpijn en pancreatitis.

Op 29 maart 2016 kondigde Avicii aan te zullen stoppen met optreden. Hij speelde op 28 augustus 2016 zijn laatste show in het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel. Daarna bleef hij bleef actief als producer en werkte samen met onder andere Madonna en Coldplay. Deze week werd Avicci genomineerd voor een Billboard Music Award in de categorie ‘top dance/electronic album’. De prijzen worden op 20 mei uitgereikt.